Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybno-jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłusta wędzona ryba 50 dag
włoszczyzna
łyżki zimnego masła 4
Liść laurowy suszony Prymat
sól
koperek
cytryna 1

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybno-jarzynowa

Zagotuj 2,5 litra wody z liściem laurowym. Rybę obierz tak, by zostało samo mięso. Pozostałości z ryby (razem ze skórą) wrzuć do wrzątku. Do wody wrzucić też obrane i umyte warzywa. Gotuj ok. 20 minut. Wywar lekko przestudź i przecedź. Dopraw do smaku, dodaj dobrze schłodzone masło i wywar zagotuj. Na dno talerzy połóż pokrojone kawałki pozostałego mięsa ryby i zalej bardzo gorącym wywarem. Zupę posyp koperkiem i udekoruj cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.06.2011 08:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak