Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z nadzieniem jajecznym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szkl
jajko 10 szt
mąka 1 szklanka
olej 2 łyżki
pieczarki 15 dag
śmietana 2 łyżki
margaryna 5 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z nadzieniem jajecznym

Do naczynia wlać szklankę mleka, pół szklanki wody, olej, wsypać mąkę, odrobinę soli. Starannie zmiksować. Usmazyć cienkie naleśniki.Pieczarki umyć drobno posiekać i poddusić na łyżce tłuszczu. Siedem jajek ugotować na twardo, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do utartych jajek dodać jedno surowe jajko, posiekaną pietruszkę, smietanę, pieczarki, pieprz i sól do smaku. Masę dokładnie wymieszać, smarować naleśniki, zakładać brzegi do środka, zwijać. Przed podaniem podsmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 27.08.2012 23:58
SMACZNE
Seba 11.07.2012 12:59
pycha
Mirka-Ludomila 14.02.2011 10:39
smaczne
mehia 23.01.2011 10:33
koniecznie spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak