Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
mąka 4 łyżki
masło 10 dag
papryka mielona 2 łyzeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek 1 (posiekany)
zielenina 2 posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami

Umyte żołądki razem z marchewką i pietruszką ugotować w osolonej wodzie. gdy sa miękkie wszystko pokrajać w kostkę. Połowę masła roztopić, wymieszać z mąką, połączyć z żołądkami. Na pozostałym maśle zrumienić posiekaną cebulę oraz pokrajane pieczarki. Wszystko razem połączyć, przyprawic do smaku, zagotować. Gulasz posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 19.05.2012 13:24
fajne
pacpaw 12.04.2011 20:54
dobry pomysł na żołądki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak