Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętusy w śmietanie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miętus 50 dag
masło 2 dag
cebula 2
śmietana 12% 1\\2 szklanki
sól, pieprz
świeże zioła do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Miętusy w śmietanie

Sparzamy rybę ściągnąć z nie skórę , pokroić na porcje posolić i popieprzyć. Ułożyć w rondelku przekładając na przemian z masłem i cebulą zalać wodą i dusić. Na koniec dolewamy śmietanę . Kawałki ryby ułożyć na półmisku , polać sosem , który nam pozostał i udekorować ładnie świeżymi ziołami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 29.05.2012 21:29
nie widziałam jeszcze miętusa
ElizaT 16.02.2011 11:08
pycha
matii6 11.01.2011 18:28
co to za ryba/ pierwsze słyszę
Margo1 18.11.2010 11:08
nie no cukierki w śmietanie ?
traktorek 17.11.2010 15:22
myślałam że chodzi o cukierki
alaaa 22.10.2010 15:08
o takiej rybie nie słyszałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak