Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
grzyby 10 szt
pieprz 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: karp w śmietanie

Karpia oczyszczamy, myjemy, rozcinamy wszerz i kroimy w plastry. Następnie solimy i wstawiamy na 50 minut do lodówki.

Cebule i pietruszkę obieramy i płuczemy.

Grzyby oczyszczamy, myjemy.

Kroimy pieczarki, cebule i pietruszkę w małe plasterki.

Wkładamy rybę do garnka i dodajemy warzywa oraz grzyby. Całość zalewamy wodą i gotujemy 20 minut.

Rozrabiamy mąkę ze śmietaną i dodajemy do ryby, mieszamy.

Dodajemy masło, i doprawiamy solą i pieprzem.

Na koniec posypujemy drobno posiekanymi natką i czosnkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 24.12.2011 12:27
a co na to karp
jola1512 06.05.2011 09:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak