Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka 1 szt
masło 2 łyżki
cukier puder 1 szklanka
rodzynki 10 dag
biszkopty okrągłe 30 dag
biały ser 1/2 półtłusty
jajko 3 sparzone

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Galaretke przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Masło utrzec z cukrem pudrem i żołtkami, dodać zmielony ser, wymieszać. Dodać połowę teżejącej galaretki, rodzynki i ubite na sztywną pianę białka. Delikatnie wymieszać. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Namaczam je delikatnie w galaretce przyrządzonej z pół opakowania. Wylać mase serową i teżęjąca galaretkę. Można ozdobić owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 23.02.2013 20:23
apetyczne ciasto, super
MagdaXXX 02.02.2013 22:40
lekki serniczek-pychotka
Grażyna13 07.11.2012 15:46
Pyszny :)
sara1 29.04.2012 13:45
bardzo pyszny serniczek super na lato
Miki 11.04.2012 07:30
pycha
aacaac 05.08.2011 08:47
to musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak