Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z czosnkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg
olej
masło 2łyżeczki
czosnek
mąka
sól, pieprz
Majeranek suszony Prymat
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z czosnkiem

Pstrąga najpierw dobrze umyć , oczyścić i natrzeć majerankiem ,solą pieprzem i skropić sokiem z cytryny odstawiamy na godzinkę do lodówki. Następnie rybę trzeba oprószyć mąką i usmażyć na małym ogniu długo.W między czasie kiedy nam pomalutku smaży się ryba , to roztapiamy masło i do masła dodajemy czosnek , wystarczą 2 ząbki. Rozdrobnić go i dodać do masła, kiedy już rybka będzie na talerzu polewamy rybę sosem i jeszcze skrapiamy sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 30.01.2013 11:49
dopiero musi smakować
Wacław 10.01.2012 09:19
pyszne,mniam
Motorek 18.03.2011 10:00
smaczne
ElizaT 26.01.2011 10:18
piękne zdjęcie
MAR3STA 21.01.2011 16:38
ale smakowicie wygląda;)
matii6 11.01.2011 18:30
wypróbuję,,
alaaa 22.10.2010 15:06
pstrąga lubię a z czosnkiem jest super
Margo1 20.10.2010 11:50
Każda ryba mi smakuje nie wiem jak wam , ale dołożymy odpowiednie przyprawy i jest wyśmienita
Natalia/tubisiek 20.10.2010 09:26
musi być dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak