Pieczone mięso np .łopatka

Pieczone mięso np .łopatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatki

    1 kg
  • główka czosnku

  • przyprawa do kurczaka

  • musztrady

    2 łyżki
  • keczupu

    120 ml
  • sosu sojowego

    20 ml
  • miodu

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Przygotuj marynatę .Czosnek przepuszczamy przez praskę ,dodajemy przyprawy płynne i przyprawę do kurczaka.
2.Mięso dokładnie myjemy ,smarujemy marynatą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
3.Mięso układamy na blaszce lub w naczyniu do zapiekania i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200* C
.4.Pieczemy około 60 minut często podlewamy sosem tworzącym się z mięsa.
5.Mięso podajemy z ziemniakami lub na zimno jako przystawkę .

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Lis

13.01.2014 17:46
Pyszne mięsko:)

kate.500

15.06.2013 23:02
smakowite miesko

Agnieszka-87-25

15.06.2013 08:31
pyszne mięsko

Motorek

23.02.2013 11:25
Aż chce się jeść

gacopierz23

25.09.2012 13:12
rozwiązania i na ciepło i na zimno mi pasują

Anna133

25.05.2012 21:21
wyglada bosko

Marzena34

05.02.2012 08:48
apetyczne

Justa32

04.09.2011 13:29
mniam

ben-ka

18.08.2011 09:39
uwielbiam pieczone mięsko:)

Gosia32

26.05.2011 19:38
super;;]]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat