Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fale Dunaju

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
mąka 1,5 szk
cukier puder 3/4 szkl
margaryna 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 1 kg
kaka 3 łyżki
budyń waniliowy 1 szt
mleko 0,5 l
masło 1 szt
cukier 1 szk
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fale Dunaju

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po 1 żółtku, dodać mąke i proszek do pieczenia i na koniec pianę z białek. 2/3 ciasta białego wylać na blachę, kupkami ciemne pomiędzy białe. Na wierzchu kłaść pokrojone jabłka. Ciasto włożyć do piekarnika. Piec ok 35min. W tym czasie przygotowac masę: Ugotować budyń, przestudzony utrzeć z masłem i cukrem. Wylać na upieczone i wystudzone ciasto. na wierzch wylać polewę czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 08.02.2013 09:36
uwielbiam to ciasto;)
Piotr-21 08.07.2012 22:21
pycha
kupiska 07.06.2012 14:00
fajnie wyglada...
kupiska 07.06.2012 14:00
fajnie wyglada...
MagdaXXX 03.06.2012 20:04
pychotka
agogo2 20.03.2012 21:33
polecam
agogo2 20.03.2012 21:33
polecam
motyl 13.03.2012 21:27
super
IrenaM 02.03.2012 23:32
zamierzam w najbliższym czasie wypróbować
sara1 26.02.2012 10:14
zgadzam się bardzo pyszne ciasto
ronald88 07.10.2011 13:33
pyszne,bardzo pyszne!:)
misia53 11.09.2011 23:49
Ulubione ciasto moich chłopców chociaż to ciut inne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak