Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa gulaszowego 1 kg
smalcu 2 łyżki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 szt
mąki 2 łyżki
cebule 3 szt
marchewki 3 szt
pietruszki 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz Prymat 3 szt
zupa grzybowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Pokrojone w średnią kostkę mięso, oprószamy mąką wymieszaną z przyprawami, odstawiamy w chłodne miejsce. W rondlu lub głębokiej patelni, rozgrzewamy smalec. Na bardzo gorącym tłuszczu smażymy mięso, rumieniąc z obu stron. Następnie wlewamy wodę 1.5 szklanki, dorzucamy cebulę pokrojona w paski warzywa pokrojone w plasterki lub kostkę, grzyby, liście laurowe, pieprz w ziarnkach. Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. W czasie duszenia dolewamy wodę. Na koniec dodajemy zupę grzybową w proszku, wymieszaną w 100 lub 150ml zimnej wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 09.09.2012 19:21
fajny przepis
rakow2
rakow2 24.12.2011 12:27
bardzo lubię
magical66 04.08.2011 13:58
ale apetycznie się obiad u Ciebie zapowiada
magical66 06.05.2011 22:19
z ziemniaczkami pycha
Ewa109 26.01.2011 21:14
pychotka:)
sylwiachmiel 17.05.2010 09:16
dobry sposob na pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak