Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki do placka na zimę

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilogram węgierek
pół kilo cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki do placka na zimę

Śliwki przepoławiamy i pozbawiamy pestek.Przesypujemy obficie cukrem i wkładamy do wyparzonych słoiczków. Pasteryzujemy w garnku z wodą do 3/4 wysokości słoików około 20 min. Zimą odcedzamy z soku i dodajemy do placka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.08.2013 11:04
prosty ,fajny przepis
misia53 29.07.2013 21:45
a ja nigdy tak nie robiłam , spróbuję chetnie
malaczarna23 01.04.2012 09:33
też robię podobne
ilka_86 29.07.2011 09:39
super przepis
Goya 05.07.2011 08:43
przydatne
Magdalena/26Mooi 29.05.2011 12:10
pyszne
stokrotka 03.05.2011 10:38
mniam...
Edyta38 30.03.2011 08:23
super
Goya 17.01.2011 15:28
fajne
4muffins 10.11.2010 22:05
placek ze śliwkami przez cały rok... super
aginaa 06.11.2010 18:49
super
m1monika 31.10.2010 19:53
zimą jak znalazł :-)
Mati13 19.10.2010 19:07
lubie takie slodkie śliwki z syropu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak