Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z ziemniakami i kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki pokrojone w kostkę 300 g
słonina pokrojona w kostkę 30 g
kiełbasa serdelowa pokrojona 200 g
czosnek starty 2 ząbki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
kapusta 1/2 pokrojona na kawałki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z ziemniakami i kiełbasą

Kapustę i ziemniaki wrzucić na wrzącą, osoloną wodę i gotować razem do miękkości. Ze stopionej słoniny i mąki przygotować zasmażkę. Zasmażkę rozprowadzić zimną wodą i połączyć z kapustą. Czosnek i kiełbasę dodać do kapusty, pogotować kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 21.09.2011 12:48
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak