Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z kiełbasy z grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

różnych kielbas na osobę (podwawelskiej, bialej lub innej), 150g
plasterki boczku wędzonego 3
plasterki roznokolorowej papryki 3
plasterki cebuli 3
ząbek czosnku 1
pieczarki 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kiełbasy z grilla

Kielbasy kroimy na kilkucentymetrowe kawałki. Czosnek kroimy w słupki i zamrażamy. Na patyki do szaszłyków nabijamy na zmianę kiełbasę, boczek i warzywa. Czosnek wyjmujemy z zamrażalnika i szpikujemy nim kawałki kiełbasy. Tak przygotowane szaszłyki pieczemy na rumiano na dobrze rozgrzanym grillu. Szaszłyki podajemy z ulubionymi sałatkami, pieczywem i musztardą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 21.01.2012 00:05
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak