Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarek 10
mięso mielone 0,5 kg
masło do smarowania
jajko 2
bułka 1
posiekana pietruszka
sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane mięsem

1. Pieczarki obieramy i musimy z nich odkroić ogonki, które następnie drobniutko siekamy.
2. Bułkę namaczamy w wodzie, odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Mięso wyrabiamy również z 1 jajkiem, posiekanymi ogonkami i pietruszką. Następnie doprawiamy do smaku.
3. Kapelusze pieczarek od wewnętrznej strony (tam gdzie blaszki) smarujemy masłem i nakładamy w to miejsce farsz, tak aby powstały swego rodzaju piłeczki. Teraz wystarczy tylko obtoczyć pieczarki w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Dusimy na maśle, aż się ładnie zarumienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak