Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki paprykowe z ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

topione serki 2
natka piertuszki siekana 2 łyżki
koperek 2 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
szczypiorek do dekoracji
żółty ser 20 plastry
papryka czerwona 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: roladki paprykowe z ziołami

Papryki zapiecz w nagrzanym do temp. 220 piekarniku, aż skórka zacznie odchodzić (przez ok. 15 minut). Następnie włóż je do torebki foliowej, zawiń i po przestudzeniu obierz. Obrane papryki przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój je na pasy.
Ogrzany w temperaturze pokojowej serek topiony wymieszaj starannie z posiekanymi ziołami, następnie dopraw do smaku pieprzem.
Na każdy pas papryki połóż pas żółtego sera, posmaruj go serkiem topionym, zwiń w rulon i zepnij wykałaczką. Udekoruj szczypiorkiem i podawaj.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Faustyna 04.11.2010 18:57
Kolejny ciekawy przepis :) Szkoda, że nie ma zdjęcia... :)
halina17 19.10.2010 12:36
Smaczne roladki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak