Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
Łopatka b/k 0,6 kg
cebula 2 szt
sól 2 łyżeczki
woda 1-1,5 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Umyte mięso kroimy w kostkę i dusimy z przyprawami do miękkości. Następnie przestudzone mielimy i łączymy z powstałym w czasie duszenia sosem.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy.
Do mąki dajemy 1 łyżczkę soli , gorącą wodę i zarabiamy ciasto pierogowe. Rozwałkowujemy na wymaganą grubość i szklanką wykrawamy kółka, na które kładziemy mięsny farsz. Zlepiamy i wrzucamy do osolonej , wrzącej wody. Gotujemy przez 3-4 min.
Odcedzone polewamy cieplutką cebulką z tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 11.12.2013 12:27
lubie takie pierozki! narobilas mi smaka :)
adelajda 21.08.2013 07:05
dla mnie super bardzo lubię pierogi :)
Smakosz6 18.03.2011 12:44
mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Malinka 24.10.2010 18:26
Ja wręcz uwielbiam:)
katarzynka455 24.10.2010 08:00
lubię takie pierożki
MAR3STA 19.10.2010 11:52
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak