Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 70 dag
papryka czerwona 1 sztuka
pieczarki 10 sztuk
cebula 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
masło 1/4 kostki
mąka 2 łyżki
śmietana mala 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Mięso dokładnie umyć pokroić na nie duże kawałeczki. Paprykę, pieczarki, cebulkę kroimy w kostkę. Mięso z warzywami dusimy na masełku ok 20 min. Następnie zalewamy 2 szklankami wody i dodajemy kostkę rosołową. Dusimy 30 min. Gdy warzywa i mięso są już miękkie dodajemy przyprawy - paprykę, słodką, pieprz, przyprawę do gulaszu. Podbijamy mąką i śmietaną - 2 łyżki + 0,5 małej śmietany. Pychota :) SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 03.05.2011 23:07
robię podobny
misia53 13.11.2010 22:29
Smakowity
aneta69 23.10.2010 22:11
pychota
Patrycja38 20.10.2010 10:12
pycha
MAR3STA 19.10.2010 11:57
wyśmienity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak