Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bardzo leniwe pierogi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dwie szklanki mąki
pół szklanki wody gazowanej
łyżeczka cukru
śmietana do polania
sól do smaku
twaróg 0,5 kg
jajko 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bardzo leniwe pierogi

Ser rozgnieść w misce drewnianą łyżką, dodać jajka, rozmieszać dokładnie, dodawać stopniowo mąkę na zmianę z wodą gazowaną. Posolić, dodać cukier. Nabierać łyżką masę i wrzucać do wrzątku, zanurzając łyżkę. Gotować ok. 5 min od wypłynięcia. Podawać polane śmietaną lub jogurtem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 04.03.2014 17:59
apetycznie wyglądają
Marcinkemp 31.12.2012 12:32
To moja ulubiona potrawa.
caroline1983 02.08.2011 19:08
leniwe ale bardzo smaczne
pacpaw 06.07.2011 21:16
rozleniwiły mnie :o)
PaniMISIOWA 08.04.2011 17:27
bardzo lubię
ben-ka 27.12.2010 21:29
Po świętach to bym je zjadła:)
Koper 08.11.2010 08:37
Bardzo lubię leniwe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak