Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fondant czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 2 szt
jaja 2 szt
cukier 2 łyżeczki
masło do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Fondant czekoladowy

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej odkładając 4 kostki, które będą nam potrzebne później. Dodajemy cukier i mieszamy dokładnie. Kiedy czekolada trochę ostygnie dodajemy żółtka i ubite białka. Smarujemy kokilki masłem i wlewamy masę. W każdej z porcji zanurzamy po dwie kostki czekolady i odstawiamy na 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Po 15 minutach wstawiamy kokilki do piekarnika. Pieczemy 10 minut. Po wyciągnięciu odstawiamy na 3 minuty, odwracamy foremki na talerzyk i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 29.08.2011 20:29
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak