Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 30 dag
mąka 25 dag
jajko 3 szt
marchewka 1 szt
sól do smaku
olej do smażenia 5 łyżek
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z dyni

Marchew i dynię ugotować, wyjąć z wody, zmiksować. Do mąki dodać dynię, żóltka, sól, cukier, wymieszać, a następnie wyrobić ciasto łyżką drewnianą. Przed samym smażeniem dodać ubitą pianę z białek, wymieszać. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć niezbyt grube placuszki z obu stron.Podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 27.10.2012 18:39
super
ankaryba 26.06.2011 22:13
pyszne;)
Gosia32
Gosia32 15.05.2011 09:09
pychotka;]
KasiaK90 03.04.2011 07:25
super smaczne
Ewa111 19.10.2010 09:35
świetne ,dyniowe racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak