Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowa Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokół 1 duży
kostka serka topionego 100 g
ziarenka smaku do smaku
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
cukier do smaku
bulion 1 z zielem angielskim

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowa Eli

Brokuł umyć,odciąć różyczki.Łodygi brokuła obrać ze skórki i pokroić na kawałki.Małe listki zachować.W garnku zagotować 1 litr wody,wrzucić kostkę bulionową,odrobinę cukru,pokrojone łodygi,małe listki,różyczki brokuła i gotować do miękkości (część najładniejszych różyczek wyjąć z zupy i zostawić do dekoracji).Serek topiony pokroić w plastry,wrzucić do zupy,zagotować i zmiksować.Zupę doprawić do smaku pieprzem zielonym świeżo zmielonym,ziarenkami smaku,solą i maggi.

Ja podałam zupę brokułową z ugotowaną kaszą jęczmienną,udekorowałam różyczkami brokuła i kwaśną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 19.10.2010 19:53
super przepis
oliwkowa
oliwkowa 19.10.2010 19:53
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak