Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chrzanowy Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryny 2 łyżki
mąki pszennej 2 łyżki
chrzanu 1 mały słoiczek
kucharka 1 łyżka
łyżka 1 łyżeczka
sok z cytryny do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowy Eli

W rondlu rozgrzać margarynę,dodać mąkę i przesmażyć.Dolać wodę (ilość zależy od tego jaki gęsty chcemy mieć sos) mieszając,żeby nie porobiły się kluchy i zagotować.Do gotującego się sosu dodać chrzan,kucharek,cukier,doprawić do smaku solą,sokiem z cytryny i jeszcze chwilę pogotować.Smacznego!

Ja podałam sos chrzanowy z jajkami ugotowanymi na twardo i ziemniakami.Sos można podawać też do kotletów mielonych czy sztuki gotowanego mięsa wołowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 10.11.2010 10:57
nigdy takiego nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak