Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

canelloni z mięsem mielonym wieprzowo - wołowym i sosem pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron canelloni 1 opakowanie
mięso mielone wieprzowo - woło 80 dag
sok pomidorowy 1 litr
przyprawa uniwersalna 1,5 łyżeczka
cukie 1 łyżeczka
oregano 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: canelloni z mięsem mielonym wieprzowo - wołowym i sosem pomidorowym

1) mięso połączyć z przyprawą typu vegeta , a następnie nafaszerować nim (nieugotowany) makaron. Makaron ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
2) sok pomidorowy połączony z odrobiną przyprawy typu vegeta, oregano/bazylią oraz cukrem zagotować.
3) Gorącym sosem zalać makaron i wstawić do nagrzanego (180st.C)piekrnika na około 40 minut. Przez pierwsze 20 - 25 minut piec pod przykreciem, kolejne minuty piec bez przykrycia.
smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.09.2016 22:21
super danie
adam1f 07.02.2011 22:42
niezłe
mala2021 11.12.2010 05:54
super
aranka 28.10.2010 16:44
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak