Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki bez tłuszczu Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
czosnek 6 ząbków
kostka mięsna 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka
schab bez kości 5 (duże plastry)
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki bez tłuszczu Eli

Umyte,osuszone kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Rozgrzać patelnię teflonową z grubym dnem.Na mocno rozgrzaną patelnię położyć kotlety i smażyć bez tłuszczu z obu stron na rumiano.Dodać cebulę,czosnek i jeszcze smażyć,aż cebula się lekko zrumieni.Bitki podlać wodą,dodać przyprawę do wieprzowiny,paprykę,kostkę mięsną,pieprz i dusić do miękkości mięsa,co jakiś czas podlewając wodą.Bitki wyjąć z sosu.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!

Ja podałam bitki z kapustą kiszoną zasmażaną (przepis w mojej galerii),surówką z kiszonej kapusty (przepis w mojej galerii) i ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak