Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki nadziewane sałatką z wędliną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kruchych spodów do babeczek 6 gotowych
słodkiej kukurydzy z puszki 6 łyżek
lyzka majonezu
łyżki rodzynek 2
łuskanych orzechów włoskich 3 łyżki
czerwonej fasolki z puszki 2 łyżki
plasterkii wędliny drobiowej 3 grube

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki nadziewane sałatką z wędliną

Osącz dokładnie kukurydzę oraz czerwoną fasolkę z zalewy. Fasolkę przepłucz.
Wędlinę drobiową pokrój w cienkie paseczki lub w kostkę. Orzechy posiekaj, zostawiając 6 ładnych, większych kawałków do dekoracji babeczek. Połącz (np. w miseczce) rodzynki z posiekanymi orzechami, czerwoną fasolą, kukurydzą, pokrojoną wędliną drobiową oraz majonezem. Wszystkie składniki starannie wymieszaj. Sałatkę ponakładaj do babeczek. Przekąskę udekoruj większymi kawałkami orzechów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 08.10.2011 17:29
ciekawe,pewnie smaczne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak