Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem paprykowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

PUSZKA POMIDORÓW
ząbek czosnku
olej
marchewka 1 szt.
cebule 2 szt.
łyżeczka ostrej papryki
łyżeczka słodkiej papryki
sól
pieprz
łyżki tłustej smietany 4
bazylia świeża do dekoracji
papryka czerwona 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: krem paprykowy

Pokrojoną cebulę i czosnek zeszklij w garnku na oleju. Dorzuć pokrojoną paprykę i duś ok. 8 minut. Dołóż pokrojoną w plastry marchewkę, dolej pół szklanki wody. Duś 10 minut. Dodaj pomidory i gotuj jeszcze 5 minut. Zmiksuj, po czym ponownie postaw garnek na ogień. Dodaj obie papryki w proszku, dopraw solą i pieprzem. Pogotuj chwilę, nalej na talerze, dodaj śmietanę i udekoruj bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 13.01.2012 12:26
mniam
mic 13.10.2011 13:09
fajne, lubie taki krem
jolaxa1 13.09.2011 21:46
super
m1monika 03.08.2011 15:43
świetne
traktorek 03.12.2010 16:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak