Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka zasmażana z cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka
cebula 2
boczek 20 dag
margaryna
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka zasmażana z cebulką

Na surowej golonce robimy tradycjny żurek wg wlasnego uznania i gotujemy tyle aby mieso bylo miekkie. cebulke kroimy w kostke i smażymy na niewielkiej ilosci margaryny z sola i pieprzem. W drugim naczyniu smażymy boczek pokrojone w paseczki, następnie wkladamy calą golonke i \'przypiekamy\' na koniec wrzucamy cebulke i dusimy jeszcze przez 5-10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 18.05.2012 20:10
super
Myszka75 27.10.2010 09:21
o - to coś dla mojego taty, uwielbia golonkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak