Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa miso grzybowa (z suszonych grzybów)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasta miso jęczmienna 2 łyżki
grzyby suszone 1–2 garść
ćwierć pora
cebula dymka ze szczypiorkiem 2
kubeczek śmietany
sos sojowy 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa miso grzybowa (z suszonych grzybów)

Grzyby płuczemy, zalewamy wodą (najlepiej namoczyć dzień wcześniej) i gotujemy razem z bulionem. Dodajemy pokrojony w talarki por, cebulę i posiekane ząbki czosnku. Wywar grzybowy gotujemy około 30minut.

Dodaję do zupy pastę miso i śmietanę, a następnie miksuję. (Miksowanie oczywiście nie jest obowiązkowe, robię to bo lubię, Ty nie musisz ;-).

Podajemy ze odrobiną kiełków do przystrojenia.

Przepis jest łatwy w wykonaniu, ale raczej z kategorii trudne w smaku. Ja osobiście uwielbiam, łatwo i szybko.

UWAGA: PO DODANIU PASTY MISO ZUPY NIE GOTUJEMY!!!, NIE MOZNA DOPROWADZIC DO WRZENIA, BO MISO STRACI AROMAT!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak