Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z kolendrą.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbaski śląskie 2 szt
całych ziarenek kolendry 1 łyżka
tymianku 1 łyżeczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
koncentratu pomidorowego 2 łyżki
sóldo smaku
cebula 1 szt
kapusta biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z kolendrą.

Kapustę poszatkować, wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować i odcedzić.
Kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć, cebulę posiekać i dołożyć do smażonej kiełbasy. Poddusić, włożyć kapustę, doprawić kolendrą i rozmarynem, osolić solą czosnkową, oprószyć pieprzem ziołowym i chwilę razem smażyć. Koncentrat pomidorowy rozcieńczyć kilkoma łyżkami wody i wlać do kapusty. Dusić jeszcze chwilę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 28.10.2011 07:36
nie dodawałam jeszcze kolendry do kapusty:)
Sarenka 21.08.2011 09:43
Kolendra to przyprawa, ktora bardzo lubie i dodaje ja do wielu potraw.
Babciagramolka 11.04.2011 21:33
Tak nie doprawiałam jeszcze - muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak