Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 1 kg
czosnek 7 ząbków
cebula 4 szt
smalec 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Kminek mielony Prymat 1 lyżeczka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony

Mieso umyć, natrzeć czosnkiem, opruszyć solą, pieprzem i kminkiem. Zrumienić ze wszystkich stron. Zrumieniony schab włożyć do rondla obłożyć pokrojoną w cząstki cebulą, skropić wodą. dusić pod przykryciem do miękkosci, podlewając odrobiną wody. Gotowe mięso pokrajać na skośne kawałki ułożyć na półmisku, polać powstałym w czasie duszenia sosem. Podawać z pieczonymi ziemniakami i warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.11.2013 19:33
Smakowity schabik.
sara1 17.01.2013 08:03
świetne mięsko,też takie lubię
Kate131 16.12.2012 11:24
lubię taki
Katarzyna59 18.08.2012 16:54
super
Rybciia 13.04.2012 13:42
pyszny!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak