Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa z jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dwa litry rosołu
dwie garście szczawiu
po jajku na osobę
sól do smaku
pół szklanki śmietany

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa z jajkiem

Opłukamy i pozbawiony ogonków szczaw drobno siekamy i podsmażamy na oleju soląc, aby nie sciemniał. Dodajemy do gotującego się rosołu i gotujemy ok. 10 min. Możemy zabielić śmietaną.Na każdy talerz wkładamy po dwie połówki jajka i nalewamy zupę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 14.05.2013 08:38
moja ulubiona :-)
romanrafal
romanrafal 31.12.2012 16:22
smaczna,lubię szczawióweczkę
IZABELA29 27.11.2012 08:46
jak dawno nie robiłam
ben-ka 12.11.2012 21:36
szczawiowa jest pyszna.
pawelek180844 02.06.2012 14:39
Polecam
Justa32 07.10.2011 09:14
smaczna
cukiereczek 16.04.2011 07:06
super zupka
Mala 17.03.2011 17:18
świetna
Koper 11.01.2011 10:25
Piękna :)
matii6 08.01.2011 14:56
smacznie wygląda
Tomek16 23.11.2010 11:18
lubię szczaw a najbardziej taki dziko rosnący jak sam nazrywam
alaaa 21.10.2010 10:51
bardzo smaczna,,,
bernika 18.10.2010 22:49
ładnie sie prezetuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak