Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z masą budyniową.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szklanka mąki
łyzka mąki ziemniaczanej
niecała szklanka cukru
budyń śmietankowy
pół kostki masła
dżem truskawkowy
dwie łyżecz proszku do piecz
dwie łyżki cukru-pudru
jajko 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z masą budyniową.

Cukier i jajka trzepiemy na puszystą masę. Dodajemy mieszając mąki z proszkiem. Pieczemy ciasto w 180 C około 45 min.
Gotujemy budyń, studzimy.Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem, potem stopniowo dodajemy budyń.
Tort przekładamy dżemem truskawkowym, na wierzch dajemy masę budyniową, przybieramy owocami z kompotu lub świeżymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 12.12.2012 15:56
pyszny
Izabela28 18.06.2012 18:04
aż ślinka leci na taki torcik:)
Koper 07.08.2011 03:50
Budyń to fajny dodatek do tortu :)
m1monika 28.03.2011 15:06
wygląda super!!!
Ewa111 05.01.2011 18:09
nie umiem piec tortów,ale Twój przepis na pewno wypóbuję
ben-ka 15.11.2010 15:04
Lubię ciasta z masą budyniową wolę od takiej z tłuszczu i żółtek - pewniej się czuję:)
4muffins 11.11.2010 21:58
jaki ładny kolor
SmacznaPyza 20.10.2010 09:55
prosty i smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak