Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka cielęca panierowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 50 dag
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
mąka 7 łyżek
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smazenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka cielęca panierowana

Umytą wątrobę pokrajać w skośne plastry, oprószć pieprzem, solą i majerankiem. Obtaczać w mące, roztrzepanym jajku i ponownie w mące, smażyć na rozganym oleju z obu stron. Podawać do obiadu lub z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 13.12.2013 07:44
musi być pyszne
IlonaAlbertos 31.10.2013 18:41
Takiej nie jadłam.
cooleczka 26.10.2012 18:42
lubię cielęcą wątróbkę :)
Seba 13.07.2012 08:13
fajny pomysł
Gosia32
Gosia32 16.07.2011 19:48
ciekawy przepis;]
Monika193
Monika193 07.11.2010 09:10
nigdy nie panierowałam wątróbki, ale myślę, że będzie dobra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak