Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz wołyński

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka biała 1 szkl
ziemniaki 50 dag
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
buraki czerwone 2 szt
por 1 szt
seler nieduży 1 szt
śmietana 0,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz wołyński

Fasolkę namoczyć poprzedniego dnia, nazajutrz gotować, gdy na pół miękka dodać pokrajane ziemniaki i jarzynki w kostkę, bez buraków , dodać liść laurowy, czosnek i kostki bulionowe . Do fasolki należy co pewien czas dolewać po pół szklanki zimnej wody.Pod koniec dodać pół szklanki śmietany z łyżką mąki, dokładnie roztrzepać, zagotować. Wlać sok z utartych buraczkow, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 11.12.2013 08:15
pyszna zupka
Katarzyna59 26.07.2012 18:35
super
olkaaa 30.03.2012 08:27
extra
romanrafal
romanrafal 26.01.2012 13:57
wy?mienity
edyta44 23.12.2011 11:37
pysznosci
Iwona51
Iwona51 05.10.2011 09:12
smaczny
Monika193
Monika193 02.10.2011 10:44
pyszny
Sylwia56
Sylwia56 11.03.2011 21:19
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak