Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekka saltka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 2 szt
pierś z kurczaka pieczona 2
mandarynki w puszce w zalewie 1/2 puszki
fasolka szparagowa (mrożona) 1/2 opakowania
szczypiorek 1/2 pęczka
do sosu
zalewa z madarynek 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
bazylia do smaku
cebula biała 1 szt
sałata lodowa 1/2 główki
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: lekka saltka

Fasolkę ugotowaćok10min.) w małej ilości wody. Jajka pokroić w plasterki, cebulę posiekać.Mięso pokroić w kostkę, rzodkiewkę w pół plasterki, mandarynki na połowę. Szczypiorek drobno posiekać.Wszystkie składniki sałatki ułożyć w salaterce, polać sosem i wymieszać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 19.01.2012 13:01
Dobra
Marzena34 04.04.2011 12:42
szybka i smaczna
MAŁGORZATA108 18.10.2010 20:23
Sałatka na kolację to podstawa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak