Chrupiące gofry

Chrupiące gofry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki pszennej

    250 g
  • masła

    125 g
  • cukru

    50 g
  • cukier wanilinowy

    1
  • jaja

    4
  • otarta skórka z cytryny

    jedna
  • łyżeczka proszku do pieczenia

    1
  • śmietany lub mleka

    1/4 I
  • szczypta soli

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym, dodaj sól i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodawaj po jednym jajku, ucieraj ręcznie lub mikserem do uzyskania gęstej, puszystej masy. Do dość gęstego ciasta dodaj utartą skórkę z cytryny oraz śmietanę lub mleko. Starannie wymieszaj. Na środek rozgrzanej gofrownicy wylej 2 łyżki wazowe ciasta.
Każdy wafel piecz około 4 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

23.02.2011 14:54
pochrupałbym sobie

iwona332

27.09.2010 00:39
super

grasylwia

17.09.2010 00:13
o ja tez nie ;)

Kate131

31.05.2010 08:35
nie robilam jeszcze ze skórka cytrynowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat