Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cyganska droga

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 3/4 szt.
cukier puder 1 szklanka
jajko 5 szt
mak dwukrotnie mielony 0.30 dag
mąka ziemniaczana 3 lyzki
bakalie
kakao 2 lyzki
proszek do pieczenia łyżka
Krem:
margaryna 1 szt
budyń waniliowy 1 szt
cukier puder 1 szkl.
polewa czekoladowa
biszkopty podłużne 1 opakowanie
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: cyganska droga

utzyj margaryne z cukrem i dodawaj po 1 zoltku .gdy masa bedzie pulchna dodaj mak ,make, i bakalie. na koniec dodaj bite na piane bialko .delikatnie wymieszaj . podziel na 2 czesci i upiecz 2 piacki ok.30 minut. budyn ugotuj wg przepisu na opakowaniu .wystudz. margryne utrzyj z cukrem ,dodaj po lyzce budyniu ..utrzyj na puszysta mase. galaretke zrob wg przepisu gdy zastygnie poktoj na waskie paski . mase budyniowa polowe wyloz na 1 placek .na wierzch uloz 4 rzedy biszkoptow pomiedzy nimi uloz paski galaretki .calosc przykryj pozostala masa budyniowa i przykryj 2 plackiem . .wstaw do lodowki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 21.10.2010 09:55
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak