Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z Grysikiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bukiet Jarzyn 1 opakowanie
porcja rosołowa 1-2 sztuki
kostka rosołow 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
kminek 1,5-2 łyżeczki płaskie
ziemniak średni 3 sztuki
grysik 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z Grysikiem

Porcje rosołowe gotujemy ok 15 min. Odlewamy całkiem wodę i wlewamy nową. Dodajemy bukiet jarzyn i kostkę rosołową. Po 15 min dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaczki i 3 łyżki grysiku. Jak warzywa są już miękkie i grysik gotowy dodajemy kminek i przyprawy do smaku. ( sól, pieprz, kucharek). Nie podbijamy. Można dodać posiekaną pietruszkę. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika156 15.12.2010 08:54
pycha
mili_kati 19.10.2010 23:19
jadłam już pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak