Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
mąka 1,5 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
kompot wiśniowy 1 litr
galaretka wiśniowa 1op
budyń wiśniowy 1 op
jajko 2
margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniak

6 jajek ubić z cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia.Upiec biszkopt.Przekroić na pół.
Z dwóch szklanek kompotu ugotować budyń, w razie potrzeby dosłodzić. Ostudzić.Margarynę utrzeć z żółtkami i ostudzonym budyniem. W 1 szklance zagotowanego kompotu rozrobić galaretkę.Białka ubić, dodać tężejącą galaretkę.
Na biszkopt ułożyć wydrylowane wiśnie z kompotu, posmarować kremem budyniowym.Przykryć biszkoptem.Na wierzch wylać Piankę galaretkową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak