Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1/2 sztuki
cebula 2-3 sztuki
smalec 5 dkg
sól, pieprz do smaku
pieczarki 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kurczaka

Kurczaka podzielić na części, posolić. Cebulę obrać, pokroić w cienkie plastry. Wrzucić ją do rondla na rozgrzany tłuszcz, poddusić. Na patelni, na rozgrzanym tłuszczu obsmażyć kawałki kurczaka, obtoczone w mące, uprzednio wymieszanej z pieprzem i ziołami. Przełożyć je do rondla, podlać wodą i dusić pod przykryciem. W międzyczasie umyć i pokroić pieczarki, lekko podsmażyć na patelni, a następnie wrzucić do kurczaka i dusić razem ok. pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.06.2011 21:46
smaczny
RenataZ-et 26.10.2010 10:05
Gulaszu z kurczaka jeszcze nigdy nie jadłam
Małgorzata113 18.10.2010 10:47
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak