Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki marynowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

węgierki 1 kg
Zalewa:
woda 1/2 litra
ocet 1 szklanka
cukier puder 70 dkg
Goździki całe Prymat kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki marynowane

Zagotować w garnku wodę z octem, cukrem i goździkami. Śliwki umyć i ułożyć w dużym słoju. Zalewę lekko przestudzić i ciepłą zalać śliwki. Pozostawić tak do następnego dnia. Zalewę zlać, zagotować i po lekkim ostudzenie zalać śliwki, powtórzyć ten zabieg co drugi dzień. Następnie przez 3 dni zalewać śliwki wrzącą zalewą, zakręcić słoik płótnem i odstawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 08.08.2011 11:02
super
RenataZ-et 10.12.2010 10:18
Uwielbiam takie śliwki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak