Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzonej ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wędzona ryba 50 dkg
cebula 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
natka pietruszki
liście sałaty
sól, pieprz do smaku
ogórki kwaszone 2 posiekane
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzonej ryby

Rybę obrać ze skóry, usunąć kręgosłup i ości. Pokroić ją w kostkę, dodać drobno posiekaną cebulę i pokrojony ogórek kwaszony, uprzednio obrany ze skórki, wymieszać. Doprawić do smaku olejem lub majonezem, solą, pieprzem i odstawić na około godzinę do lodówki. Umytymi i osączonymi z wody liśćmi sałaty wyłożyć salaterkę. Pokroić pomidora w ósemki. Sałatkę wyłożyć do salaterki, przybrać z wierzchu natką pietruszki i pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 29.05.2012 09:33
super
RenataZ-et 28.11.2010 20:26
Bardzo lubię wędzoną rybę, więc sałatka pewnie też będzie pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak