Porowa z szynką

Porowa z szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże pory

    3
  • ziemniaków

    30 dag
  • masła

    5 dag
  • serek topiony ementalski lub edamski

    10 dag
  • wędzonej szynki

    10 dag
  • ziarna ziela angielskiego Prymat,

    2
  • łyżki posiekanej natki pietruszki

    2
  • szczypta tymianku, sól i pieprz

    do smaku
  • rosół warzywny

    6 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białe części porów starannie umyj i pokrój na plasterki, obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Na maśle rozgrzanym w rondlu uduś pory (nie rumienić), wymieszaj je z ziemniakami i przyprawami, po czym zalej gorącym wywarem. Całość gotuj przez 25 minut, a potem włóż drobno pokrojony serek i gotuj, mieszając, póki serek się nie rozpuści. Dodaj pokrojonąw cienkie paski szynkę. Zupę rozlej do bulionówek, posyp natką. Podawaj z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

accee

14.01.2011 22:17
hmmmm:)

marenka

03.10.2010 08:48
Nie jadłam ale chętnie wypróbuje ten przepis

magdalena97

27.09.2010 07:19
no no dobre jadłam

IlonaAlbertos

03.06.2010 23:54
Bardzo fajny przepis na zupę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat