Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
pieczarki 30 dag
olej 5 łyżek
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa kucharek do smaku
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki z pieczarkami

Schab pokrajać na porcje, zbić tłuczkiem, opruszyć solą, pieprzem i wegetą. Obtaczać w mące, zrumienić na oleju. Pieczarki umyć pokroić w plastry, obsmażyć na maśle. W naczyniu żaroodpornym ułożyć mieso, na niego wyłożyc pieczarki, podlac wodą i dusić pod przykryciem około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 10.11.2013 16:43
super danie!
IlonaAlbertos 10.09.2013 15:52
Muszą być smaczne.
olkaaa 10.09.2012 09:51
podoba mi się taki pomysł
Baska Kaska 18.10.2010 08:57
ciekawe
Jolanta40 18.10.2010 07:56
muszę przygotować takie bitki
iwa643 18.10.2010 07:37
tez takie robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak