Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUSTA NA OSTRO

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusty 2 kg
marchewki 3
seler 1/4
czosnek 3 ząbki
soli 2 łyżki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA NA OSTRO

Kapustę oczyszczamy, szatkujemy, Marchewki obieramy i kroimy w cienkie plasterki, Selera obieramy i kroimy w kostkę,Papryki usówamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w niewielkie kawałki Wszystkie warzywa oprócz papryki wkładamy do miski i wsypujemy sól i ugniatamy, aż zmięknie, Odstawiamy na 12 godz. Dodajemy paprykę i mieszamy dociskamy, wkładamy do słoików zalewamy sokiem z wycisniętej kapusty,wlewamy około 1 cm oliwy. Zakręcamy i odstawiamy na 2-3 dni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak