Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa groszkowa z miętową nutą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożony groszek 20 dkg
cebula 2 sztuki
masło 1 łyżka
bulion warzywny 500 ml
mięta 8 gałązek
sól, pieprz do smaku
wędzony łosoś 20 (w kawałku)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa groszkowa z miętową nutą

Groszek rozmrozić w temperaturze pokojowej. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Masło rozpuścić w garnku i zeszklić cebulę. Po 3 minutach dodać groszek. Dopełnić bulionem warzywnym, zagotować i pozostawić około5 minut na ogniu. Mięte opłukać i osuszyć. Oderwać listki od łodyżki. Odłożyć kilka listków do dekoracji, resztę grubo posiekać i dodać do zupy. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Krem przyprawić solą i pieprzem do smaku. Mięso łososia oddzielić od skóry. Pokroić w plastry. Zupę rozlać do filiżanek. Na wierzchu ułożyć łososia. Udekorować odłożonymi listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

choldek
choldek 02.01.2012 12:00
pycha
RenataZ-et 20.10.2010 23:46
Bardzo ciekawy pomysł z tą miętą
Baska Kaska 18.10.2010 08:59
oryginalne
Jolanta40 18.10.2010 07:58
rewelacyjny ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak