Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z papryką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białej fasoli perłowej 20 dag
papryka czerwona 1
papryka zielona 1
ziemniaków 40 dag
łyżka masła 1
łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1/2
Liść laurowy suszony Prymat 1
łyżki posiekanego koperku 1
sól i pieprz do smaku
włoszczyzna 1 (bez kapusty)
przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z papryką

Fasolę płuczemy, zalewamy 3 szklankami wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin lub na noc. Dolewamy kolejne 3 szklanki wody, dodajemy listek laurowy i gotujemy 30 min. Włoszczyznę obieramy, myjemy, wkładamy do fasoli, solimy i gotujemy jeszcze 30 min. Papryki myjemy, czyścimy z gniazd nasiennych, kroimy w paski i dodajemy do zupy. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i również dodajemy do zupy. Wsypujemy przyprawę z suszonych warzyw, słodką paprykę, pieprzymy, wkładamy masło i gotujemy jeszcze 15 min. Zupę podajemy posypaną koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 06.04.2012 21:01
mniam
accee 14.01.2011 22:17
Uwielbiam zupy
Kate131 31.05.2010 08:34
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak