Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa budyniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 17 łyżek
mleko 3,2% 1 l
masło 35 dag
cukier puder 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Masa budyniowa

Mąkę rozprowadzic w połowie mleka,resztę mleka zagotowac z cukrem Wlac rozrobioną mąkę z mlekiem do gotującego się mleka .Budyń ostudzic ,utrzec z masłem ,dodac olejek.Przełożyc gotową masą ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.06.2013 19:28
super masa
IlonaAlbertos 10.01.2012 00:10
Do przełożenia biszkoptów w sam raz.
rakow2
rakow2 19.12.2011 15:09
smaczna dobra do toru i nie tylko
barbara11561 21.08.2011 10:23
pyszna
AGNIESZKA144 05.06.2011 19:11
lubię takie masy
bietka 16.05.2011 10:54
Napewno pyszna:)
Krzysztof42 21.02.2011 14:47
zjadłbym masę takiej masy
manaika 04.02.2011 14:22
w sam raz do ciast
ben-ka 16.10.2010 14:09
Lubię bardzo budyniowe masy:)
bogumiła3 23.09.2010 10:24
super
Margo1 21.09.2010 12:40
Zgadzam się
Łucja1 15.09.2010 18:35
prosta i nigdy się nie zważy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak