Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki, 2 kg
olej
sól
mąka, 1 szkl
mleko
pietruszka
koperek
cebula 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, nie odcedzać. Cebulę posiekać, udusić na tłuszczu, dodać do ziemniaków. Mąkę rozprowadzić w zimnym mleku, wlać do ziemniaków i chwilę gotować na małym ogniu, stale mieszając. Pietruszkę i koperek umyć, osączyć, drobno posiekać. Gotową kartoflankę posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 28.08.2011 19:32
lubię takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak