Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka duszona w smietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 60 dag
mąka 2 lyżki
masło 2 łyżki
śmietana 1 szklanka
majeranek 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka duszona w smietanie

Wątróbkę umyć, pokrajać na skośne porcje, oprószyć pieprzem i obtoczyć w mące. Na patelni roztopić masło, włożyć przygotowaną watróbkę, zalać smietaną i dusić pod przykryciem przez 10 minut. Posolić i od razu podawać.Najbardziej smakuje z kaszą na sypko oraz z sałatką z buraków z jabłkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.09.2012 18:26
super
IKrakowianka 30.09.2011 00:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak